Skip to main content
ILB update

ILB als leerbedrijf

Geïntegreerde werkplaats ILB Interieur

ILB Interieur, gelegen in Kasterlee, was één van de eerste bedrijven om op de kar te springen voor het project duaal leren. Zelf moeten we nog de voordelen van duaal leren ontdekken,” zegt Luc Beullens, zaakvoerder van ILB Interieur, “maar onze ervaring met bedrijfsinterne opleidingen heeft al eerder aangetoond dat zo’n onderneming succesvol kan zijn.” Het bedrijf bestaat uit drie verschillende takken: naast ILB Interieur, is er ook ILB Design en ILB Plus. ILB Interieur beslaat het totale concept van interieur, van het begin tot aan het eindproduct. Daaronder valt ILB Design. “Sinds een paar maanden is er ook ILB Plus, dit verwijst naar het deel waaronder we aan woningbouw doen in CLT.”

Nauwe samenwerking met scholen

“Als bedrijfsleider heb ik altijd al een nauwe samenwerking met scholen beoogd. Elk jaar gaan hier een paar stagiairs aan de slag en bieden we frequent bedrijfsinterne opleidingen aan. Ik heb een nauwe band met het Sint Jozef College in Geel, want ik ging daar destijds ook zelf naar school. Vandaar dat ik niet aarzelde om de eerste contacten te leggen wanneer het project duaal leren mij ter ore kwam. Na de eerst gesprekken met de school, heeft ILB Interieur zich kandidaat gesteld om een erkende werkplek te worden voor duaal leren.

Joppe Janssens over duaal leren

Joppe Is 19 jaar en volgt in zijn opleiding tot schrijnwerker het specialisatiejaar interieur: “mijn nonkel heeft les gegeven in de opleiding schrijnwerk in Herentals. Ik zag hem voortdurend in de weer met hout en dat fascineerde mij toen al. Ik wist gewoon dat ik dat ook wilde doen.” Zo besloot hij zelf een opleiding tot schrijnwerker te volgen.

Aan de slag bij ILB Interieur

“ILB Interieur heeft een geavanceerd machinepark waardoor ik erg veel zaken bijleer die ik niet meer moet inhalen in mijn theoretische lessen. Daarnaast is ILB Interieur voor mij niet moeilijk te bereiken en krijg ik een aangepast loon omdat ik ben ingeschreven als een vaste medewerker. Allemaal mooi meegenomen.”